Een kerstboom voor het Vaticaan

Op het Sint-Pietersplein staat in de Kersttijd pas sinds 1982 een grote kerstboom. Het is een initiatief van de Noordeuropeaanse paus Johannes Paulus II die vond dat het plein in de Kersttijd wel wat versiering kon gebruiken. Kerstbomen waren tot die tijd weinig gangbaar in Italië.

Het is traditie dat steeds een andere streek uit Europa een Spar aan de paus doneert. Vorig jaar kwam de boom uit Oekraïne en het jaar daarvoor uit Zuid-Tirol. In 2009 was de spar afkomstig uit Spa in de Belgische Ardennen.

boom-vat
Dit jaar zal de enorme kerstboom op het Vaticaanse Sint-Pietersplein geschonken worden door de het Italiaanse bergdorpje Pescopennataro in de provincie Isernia (regio Molise).

Het gaat om een witte Spar van 28 meter hoog. De omgehakte boom uit de Apennijnen zal op 5 december per helikopter naar een oplegger in het dal worden gebracht, zodat hij per truck naar Vaticaanstad kan worden getransporteerd. De Spar zal versierd worden met maar liefst 2.500 kerstballen. Op 14 december zal de boom volledig opgetuigd zijn . Tijdens een speciale ceremonie worden dan de lichtjes in de boom aangestoken.

non-vatHet Vaticaan ontvangt meestal ook een flink aantal kleinere bomen. Die worden gebruikt ter decoratie van de vertrekken van  paus, kardinalen, Zwitserse Garde en overige bewakers.

Dit bericht werd geplaatst in Kerst, Seizoenen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s