Warme chocolademelk

Bij bijna iedereen de favoriet; warme chocolademelk!!  Hieronder heb ik een heerlijk recept opgezocht hoe je een overheerlijke beker hot choco kunt maken !

•             1 liter volle melk
•             50 g suiker
•             1 mespunt kaneel
•             50 g cacao
•             1 beker slagroom (250 ml)
•             2 eetlepel suiker

Verwarm de melk op laag vuur in een pan met dikke bodem. Meng de suiker, kaneel en cacao en roer er 1 eetlepel lauwwarme melk doorheen. Blijf net zolang roeren tot alle klontjes zijn opgelost. Schenk er al roerend nog enkele eetlepels warme melk door. Voeg het vloeibare cacaomengsel al roerend toe aan de warme melk. Laat de chocolademelk 1 minuut op laag vuur koken. Draai het vuur uit en laat de chocolademelk nog een paar minuten staan voor je hem serveert. Klop de slagroom met de suiker. Schep een flinke dot slagroom op elke beker chocolademelk.
Maak het extra feestelijk met een “Hot chocolat bar” , hiervoor zet je leuke glaasjes of bakjes neer gevuld met:

•             Mini marshmellows
•             Verkruimelde Oreo Mint
•             Verkruimelde Maltezers
•             Wafelrolletjes
•             Mini pepermunt candycains
•             Marshmallows gedoopt aan een in chocolade
•             Geschaafde chocolade
•             Slagroom
•             Chocolade en/of caramel drizzel
•             Grote candycains die in chocolade gedoopt zijn kunnen dienst doen als lepel

Dit bericht werd geplaatst in Recepten, Seizoenen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Warme chocolademelk

  1. mimi maakt zegt:

    Het is ook echt weer voor warme chocolademelk

Plaats een reactie