Cinnamon rolls

 

Alleen het lezen van dit recept is al voldoende om de geur op te roepen, maar er gaat niets boven het proeven van deze heerlijke cinnamon rolls. Dus snel naar de winkel voor een grote rol Danerole croissantdeeg, bruine suiker en roomboter want dat is alles wat je nodig hebt.

 

Rol uit en leg 2 delen naast elkaar (4 croissanten)
Naden bovenkant dicht “knijpen”  omdraaien en hetzelfde aan de onderkant.

 

 

Het deeg met een deegroller uitrollen tot een vierkante plak, deze rijkelijk insmeren met gesmolten roomboter ( ong.75 gr zachte boter), niet te zuinig zijn.

 

 

Bestrooi de lap met het mengsel van bruine suiker en kaneel.
225 gr bruine suiker
2,5 el kaneelpoeder
Een dikke laag !!!!

 

 

Oprollen en in 8 gelijke stukken van ongeveer 2cm  snijden. Voor een giga-rol leg dan 2 lagen op elkaar en dan oprollen.

 

 

Leg de stukken op een stuk bakpapier in een  muffinvorm, bakblik, ovenschaal of in een brownievorm.
Op de bakplaat werkt het beste dan kunnen de stukken mooi rijzen en liggen in de gesmolten  suiker.
 

 

Afbakken in 8 tot 10 minuten of volgens de aangegeven tijd op het blik, indien nodig de bovenkant tussentijds afdekken met alluminium-folie.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Recepten. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s