Aanloop naar de Kerst 4: Oude Kerstballen

Oude of antieke kerstballen, ze roepen toch een gevoel van nostalgie op. Je zou zeggen een kerstbal is een kerstbal: misschien een andere kleur of vorm maar het blijft een kerstbal.
Het gekke is echter, zodra je een echt oude bal oppakt het gevoel van die kerst van vroeger je bekruipt.
Er wordt dan ook veel gehandeld met deze tere glas kerstballen op bijv. Marktplaats. Het jammere hiervan is dat veel van de aangeboden kerstballen oud gemaakt zijn of uit Oost Europa komen.

Afbeelding
Ben je op zoek naar de kerstballen van je “over”grootmoeder dan moet je je echt in het onderwerp verdiepen en niet zomaar een kerstbal van de een of ander kopen.
Persoonlijk vind ik de zilveren glas kerstballen uit de  50er/60er jaren erg mooi voor in de kerstboom en ben begonnen deze te verzamelen.

Wie weet ziet mijn kerstboom er ooit uit als de kerstboom uit mijn jeugd. Voorlopig concentreer ik me op de zilveren ballen maar ik zie ook de mooie krans van Pinterest voor me met allemaal schitterende gekleurde ballen. Voorlopig kan ik weer aan het verzamelen slaan.

Love it

Dit bericht werd geplaatst in Inrichting, Kerst, Seizoenen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Aanloop naar de Kerst 4: Oude Kerstballen

  1. Sylvia zegt:

    Eeenig! Deze krans, hoe heb je dat vastgemaakt? Als ik mag vragen.

    Groetjes Sylvia

    • pem079 zegt:

      Hallo Sylvia,

      Leuk dat je deze blog leest, deze krans heb ik jammer genoeg nog niet zelf kunnen maken; de verzameling “oude kerstballen” is nog niet groot genoeg.
      Ik heb er wel een van zilveren ballen gemaakt, deze ballen heb ik met een lijmpistool op een stro-krans gelijmd. Leg de krans plat neer en lijm eerst de ballen op de binnen en buitenrand dan zie je vanzelf waar je evt gaten met kleine balletjes op moet vullen. Dit werkt perfect, alleen zorgen dat je niet al teveel druipers krijgt want die gaan er bijna niet af. Succes ermee !!

Plaats een reactie